Nov
04

Boško Šrot izkorišča

Zapisano pod (Realno) avtor: refleks 4.11.2008 in označeno , , , , , , ,

Kot strela je preletela novica prek majhnega slovenskega prostora in dosegla vse pore, da bo predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot prodal svoj delež v Mercatorju.

S pravnim zastopnikom Pivovarne Laško in Infond holdinga Sojanom Zdolškom napovedujeta številne odškodninske tožbe zaradi izvajanega terorja s strani Urad za varstvo konkurence, ki ga vodi Jani Soršak.

Dobro se lahko spomnimo, kako ga je na predvolilnih soočanjih še precej strahoma zagovarjal njegov mlajši brat in predsednik stranke SLS  Bojan Šrot. Tedaj  še negotova prihodnost, je zahtevala previdno igro. Nedavni poraz vladajoče koalicije pa ga je rešil številnih pritiskov in spon, tako se mu je odprajo nova vrata. Napad s tožbami si je lahko razlagati tudi, kot obrambo in protiukrep pred morebitnimi napadi države.

Pa se pri tako ostri igri z državo lahko opeče?

Po izjavah strokovnjakov je ta čakal primerni trenutek že od lani, ko je prišel v konflikt z vlado.
Danes na tiskovni konferenci se je starejši brat Boško pokazal v vsem svojem siju. Izžareval je izzivalnost, kljubovanje in arogantnost. Kot kapitalist si to seveda lahko privošči!

Ker je recesija dodobra oklestila borze, se pojavlja vprašanje, če ima morda država v tem primeru  privošči kakšne protiukrepe ali pa ji ni mar za usodo tisočih zaposlenih, njihovih družin in uveljavljene blagovne znamke slovenskega porekla? Na preizkušnjo je torej nova naloga za demokratično državo. Na eni strani država, na drugi hladni, brezkompromisni kapitalist, ki  krepi svoje moči in se spreminja v uničevalni stroj, ki pušča za sabo globalne posledice v našem prostoru, ki pa postajajo pogubne za malega človeka.
Nekako logično bi bilo, da Laščan tudi načrtno izkorišča trenutke brezvladja in gospodarskega kaosa? Ko se bo naše neorganizirano manekenstvo v DZ obrnilo bo gotovo preprozno in potem bomo kašo pogrevali in jedli morda še desetletja?

refleks

foto:24UR

  • Share/Bookmark


Pusti komentar
Ime:
E-Pošta:
Spletna stran:
Komentarji:
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !