Okt
14

Šokantno: Na križpotju sred vasi

Zapisano pod (Realno) avtor: refleks 14.10.2008

Ta hip mi po glavi brenči tista, mislim, da iz osnovnošolskih začetkov ali pa smo jo prepevali že v vrtcu, kar niti ni pomembno, važen je njen refren. Iz refrena veje misel za vsako glavo.

Glasi se takole: „na križpotju sred vasi, sta dva polža trčila v temi…!“ Kot otroku nam je bilo smešno, danes zrela oseba vem, da metaforično pomeni žalost, lahko tragedijo z nepopravljivo škodo.

Le danes čakam na tem križišču že slabih deset ur, a ura neusmiljeno teče in nabira minute. Še vedno upam, se nadejam, brzdam svojo potlačeno jezo, ker prenašam kaprice, ki nakazujejo na posmeh širnemu svetu in norčevanje iz truda in dela nekoga.
Stojim na križišču in upam, da s kom ne trčim?

Čakam, ne morem se odločiti? Na eno stran gneča, na drugo pokvarjen semafor, spredaj ogromno preprek, zadaj smer v neznano.

Kam torej?

Potrpežljivost gre svoj tempo, brez vprašanja se bliža dovoljeni meji, kmalu doseže tudi rdeče polje…
Obzorje je v vidnem polju, opazne so nove perspektive, novi izzivi…

Veliko zahval gre bralcem, tistim, ki interpretirajo zapise, včasih tudi napačno, a kdo bi jim zameril… Ljudje se motimo, smo hudobni, prijazni in nenazadnje kreatorji svoje in tuje usode! Ne maram neosnovanega zbadanja ali deskrediticije za vsako ceno, ker sam tega ne počnem, ne brišem svojih zapisov, ne brišem komentarjev (ne pomeni, da nekoč šovinistični, perverzni ali žaljivi, ne bodo brisani), ne zahtevam, da to počnejo drugi…
Še posebej pa ne maram, da me pri kreacijah ovirajo in usmerja…!

refleks

  • Share/Bookmark


Pusti komentar
Ime:
E-Pošta:
Spletna stran:
Komentarji:
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !