Okt
09

Je čas za preudaren samomor?

Zapisano pod (Realno) avtor: refleks 9.10.2008

Nobenih dvomov ni, da dogodki po svetu deloma ne vplivajo tudi na nas. Trendi si sledijo, se kopirajo. ‘Promised land’, sicer o izrazu precej dvomim, da bi ga kdo slišal v zadnjem obdobju, kot radi poimenujejo Ameriko, je tudi leglo česarkoli, kar potem Evropa vsa vzhičena pobira in s tistim spreminja vrednote svoje družbe.

Ena tistih iger, ki je preko luže zelo zakoreninjena v kulturo je Poker. Ta pritegne zelo specifične ljudi, zmagujejo določeni s prirojenim čustvom imenovanim blef.

Ta dobesdno pooseblja ZDA. Tam so mojstri blefiranja, izkrivljanja dejstev, prirejanja dokumentov. Pokazali so enkrat, dvakrat, dostikrat!

Podjetja s prirejenimi poslovnimi rezultati, zavajajo vlagatelje, pa zavedejo tudi državo ali pa je ta del velikih načrtov, kako preslepiti državljana oz.kako preslepiti samega sebe?

Seveda se blef zna obrestovati, sploh, če so vnosi veliki. Gospodarskemu cunamiju pa kljub temu ne utegnejo pomagati niti naj-elitnejši ekonomisti in supermani, z Harvarda, Columbije… So ti igralci sploh zmožni rešiti kakšne krize ali je edino revolucija tista, ki ima diplomo?

Wall stret egotrip bi znal pokopati tudi staro celino, če ta že enkrat ne odraste. Bolj razumno bi bilo, da bi bila Amerika stara celina, ker je vedno dajala vtis starešine.

Poznavalci, so že pred leti namigovali, da se se kriza prek Atlantika prenaša v Evropo in se počasi bliža podobi recesije. Borzniki, med drugim tudi naši so to vseeno s pridom izkoriščali, za svoje velike zaslužke. Vlagatelje, so zavajali in ožemali, po zadnjih podatkih so jih oželi do konca!. Sam sem že vlagal, postopno in postopno izgubljal, v zadnjih dneh pa mi gre preprosto na smeh:)

Ne smejim se zaradi veselja, pa tudi žalosti ne, smejim se, ker pomisli, da bodo posredniki in njihovi delodajalci na borzi odslej kravi pot potili, če bodo želeli kaj zaslužiti. Trpeli bodo z nami in se nam udinjali, vse dotlej, ko nam obljubljajo donose. To me krepi.

Namreč, trmasti, zagrizeni, jim ne bomo prodali, niti kupili, čakali bomo in jim pili živce, jih drezali in vlekli za obljubljeno besedo. Kdaj bo več, kdaj prodamo, je že kaj novega, koliko pa je vredna ta hip Petrolova…

Prav zdaj je čas za preudarne dolgoročne naložbe sem v zadnjem tedni slišal kar nekajkrat! Preudarne naložbe ali morda naložbe z visokim donosom možnosti samomora? Slovenija že tako ne more dovolj parirati temu trendu in zaseda visoko mesto na lestvici.

Pozabljajo, da ima človek omejeno periodo življenja! Kakšno obdobje, pa je za njih dolgoročno gledano. Je to pet, deset, morda trideset let?

Klinc pa trideset let, jaz imam namen živeti sedaj, v kratkem užiti svoje prihranke, ki so v tem letu stopili, kot kocka ledu v Coca-Coli.

Pri izgubi 40-70% od vloženega, ti je že vseeno, preprosto moraš s tokom. Važen je blef, enkrat dobiš, drugič izgubiš.

Jaz bom blefiral do konca!

Sicer pa adrenalinsko šele prihaja, to so več let rastoče, kot betno trdne naložbe

  • Share/Bookmark


Pusti komentar
Ime:
E-Pošta:
Spletna stran:
Komentarji:
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !